maanantai 31. maaliskuuta 2014

Blogataan taas -- Blogging again

Moi kaikki / Hello all!



Taas maanantai. Olenpas ollut pitkän aikaa vaiti. Viikko oli kyllä 'rankka', niin että eipä mikään ihme, ettei energiat antaneet myötä kirjoitella tunnelmia.

It's Monday again. I've been quiet for quite a while. I had a 'heavy' week, so no wonder my energies were not up to writing down my feelings 

Antakaas kun muistelen viime viikon tapahtumia.,, Ainakin oli terapia, hammaslääkäri, maalausta ja sitten loppuviikolla vatsa/oksennustauti. Ilmeisesti, koska vedin itseni piippuun kolmella eri 'ylimääräisellä' tapahtumalla (lue yltä). Tämä on yksi ainakin minulle usein tapahtuvia ME kuvioita. Olen niin väsynyt, että alan oksentaa yms.. Voisi verrata varmaan siihen, kun urheilijat antavat niin kaikkensa harjoituksissa tai kilpailuissa, että oksentavat väsymyksestä. Onhan se naurettavaa, että mun vähäisillä ponnistuksilla on sama vaikutus, mutta niin vain on.

Let me remember last week.. I had at least therapy, dentist appointment and painting.. and then at the end of the week I was being sick and had a tummy problems. Apparently, because I tired myself out with three  separate "extra"things in my schedule (see above). This is something that often happens to me as a part of ME. I am so exhausted that I start throwing up etc. I guess you could compare it to athletes who give their everything in practise sessions or competitions and then throw up out of exhaustion. It is ridiculous that my pathetic efforts have the same effect on me, but that's just the way it is.

Eräs varhaista terapeuteistani selitti ME:tä mm. näin. "Normaalisti ihmisellä on virtaa ikään kuin auton akussa ja ajaessa (toimiessa) akku myös latautuu (kuten myös levätessä) ja on aina valmiina starttaamaan ja enemmän tai vähemmän täynnä voimaa.. ME- potilaalla on akun sijaan AAA-patteri,  jonka toiminta vain tyhjentää.."
 
One of my early therapist exlained ME to me this way: "Normal peoples energy supply is lke  a car battery  and  driving (doing things) recharges  the battery, so it is allways ready to start and is more or less full of power. ME-sufferers have instead a tripleAA battery, that can't be charged back up by action .."

Sen verran oli kuitenkin virtaa, että sain piirrettyä muutaman pääsiäiskortin, joista laitan tähän näkyville muutaman.
             



  Nevertheless  I did have enough power to draw some Estercards, as you can see here.

Viikonloppuna olimme mökillä ja nautimme keväästä risusavotassa. Minäkin jaksoin olla mukana touhussa n. puoli tuntia. Vesuri sai kyytiä, kun yritin selittää Brittiläiselle Miehelleni sen ylivertaisuutta risusavotta työkaluna..  Nyt pitäisi olla tilaa joulukuusien kasvaa :)
Sunnuntaina vastoin tuntemuksiani päätin ottaa riskin ja menin kuoroni mukaan laulamaan Afrikkalaiseen Gospel-messuun. Harjoituksineen seisomisaikaa tuli n. 3 tuntia ja kyllä siinä puntit tutisivat loppuajasta.. MUTTA oli IHANAA laulaa Luojan kunniaksi!!  Ja kuten tavallista Taivaan Isä siunasi, niin että vaikka olin väsynyt, en ollut lopen uupunut :)

We spent the weekend at our cabin and enjoyed the spring time cutting back some bushes in our woods. Even I managed to work for about ½ hour. Vesuri (a Finnish sharp tool  for this purpose) was put through its paces, as I was showing my British Husband how brilliant tool it is. .. Now the Christmas trees have room to grow :)
On Sunday - against my better judgement- I took a risk and joined my choir to sing in the African Gospel Mass. Altogether I ended up standing for about 3 hours (practise +performance)  and I have to say my legs almost gave in. BUT it was WONDERFUL to sing to our God!! and as usual our Heavenly Father blessed me so that even though I was tired I was not exhausted :)

Hyvää viikon alkua itse kullekin!

 Wishing everyone a good start of the week!
 
 


2 kommenttia:

  1. Huomenta! Mie rukoilen, että nuo hyvät hetket lisääntyisivät ja uupumiset vähentyisivät.
    Aavistelinkin, että olette mökillä viikonlopun, kun oli niin ihanat kelit.
    Ihania kortteja. Olen tällä viikolla tutustunut netissä tuohon koristelutyyliin kuvistuntia varten. Hakusana oli muistaakseni zendoodling. Voinko käyttää näitä kuvia inspiksen lähteenä oppilaille?

    VastaaPoista
  2. Kiitos rukouksistasi!!! Niillä on ollut jo uskomaton (he he) vaikutus.

    En tiennytkään, että tuossa oli kyseessä *tyyli* - ja ihan että nimellä... Mä vaan aloin piirtää ja tollaista tuli. Kylläpä nyt tuntuu hienolta. Mistä sä keksit ton hakusanan?

    Ilman muuta voit käyttää kuvia!! Suosittelen, että aloitatte jakamalla munan sopivan kokoisiin segmentteihin, ja sitten täyttämään järjestyksessä (ettei suttaannu käden alla) sopivilla kiekuroilla. Eri värejäkin voi toki käyttää - mä jotenkin päädyin noihin yksvärisiin... Mun omat suosikit on noi leijuvat pikkumunat :).. Saisko sitten kuvia teidän tuloksista?? Olis tosi ihana nähdä millaisia siellä syntyy :)

    VastaaPoista